Bukken en tillen

In de workshop ‘gezond bukken en tillen’ worden de werknemers getraind op een verantwoordelijke en gezonde manier van bukken en tillen. Aangevuld of afgestemd op wat praktisch bij de functie past.

Voorkom rugklachten

Een juiste manier van bukken en tillen zorgt voor een verminderde druk op de tussenwervelschijven, waardoor een fysiek (zwaar) beroep een stuk gezonder voor de rug zal zijn. Dit resulteert in minder slijtage en minder kans op lichamelijke klachten. Door de workshop leren de deelnemers de juiste manier van bukken en tillen en de juiste spieren daarvoor te gebruiken. Ook leren ze de verschillende soorten buk- en til technieken afgestemd op de til hoogte.

Oefening baart kunst

De deelnemers krijgen simpele lichamelijke oefeningen voor thuis wat mee helpt om de nieuwe manier van bewegen steeds meer automatisch te laten worden, waardoor het de werknemers geen extra tijd kost om op een gezonde manier te bukken en tillen.

Voorlichting

Om het effect van de workshop te vergroten worden de deelnemers bewust gemaakt van het belang van een gezonde manier van bukken en tillen. Deze informatie stimuleert de intrinsieke motivatie om de buk- en til technieken daadwerkelijk toe te gaan passen omdat helder is geworden ‘waarom’ dat beter is.

Aanvulling

De workshop kan uitgebreid worden met verschillende tiltechnieken wat van toepassing is bij het beroep, de staande houding bij bijv. de inpaktafels of ergonomische adviezen om het fysieke zware werk zo veel mogelijk te beperken.