Ergo Check Preventive

Lees hier meer over een van de mogelijke werkplekadviezen

Een vaste werkplekadviseur in huis. We werken met herhaalbezoeken per jaar, half jaar of kwartaal waarbij met routine een persoonlijk werkplekonderzoek uitgevoerd wordt. Routine en herhaling draagt sterk bij aan de structurele gedragsverandering waardoor deze aanpak een erg goed resultaat heeft op voorkomen van fysieke klachten en arbeidsverzuim.

Door de herhaling wordt het gedragsveranderingsproces steeds gestimuleerd. Het onderwerp ‘houding en ergonomie’ blijft onder de aandacht van de werknemers waardoor dit een onderdeel wordt van het bedrijf.

Nieuwe werknemers krijgen altijd binnen bepaalde tijd advies om hun werkplek goed in te stellen met de juiste lichamelijke houding. In het kader ‘voorkomen is goedkoper dan genezen’ is dit een zeer goede preventieve aanpak. Het bezoek per werknemer duurt 20 tot 30 minuten.

Een (eenmalige) opdracht waarbij de werknemers van een afdeling een werkplekonderzoek en advies aangeboden wordt. Zij krijgen de mogelijkheid zich aan te melden voor een persoonlijk werkplekonderzoek en advies van 30 minuten.

Bij het aannemen van nieuwe medewerkers worden ze tijdens/rond het inwerken voorzien van een werkplekonderzoek en advies van 30 minuten.

Een opdracht om de thuiswerkers via een virtuele meeting van 30 minuten te begeleiding met de beste oplossingen voor hun thuiswerkplek.

Aanvullende opties

  • Verslag met risicoanalyse met betrekking tot lichamelijke klachten van de werknemers.
  • Een action tracker voor het overzicht van mogelijke interventies of opvolging van adviezen.