Aanpak

Bewustwording
Ergo Check maakt uw merknemers bewust van het ontstaan en voorkomen van lichamelijke klachten en ze krijgen inzicht in het eigen gedrag met betrekking tot hun werkhouding. De werkplekonderzoeken, workshops en voorlichting zorgen voor structurele gedragsverandering en minder arbeidsverzuim. Dit resulteert in productievere medewerkers.

Gedragsverandering 
Het aanleren van een bewuste werkhouding door de juiste instellingen zal een onderdeel worden van de werkdag. Na deze gedragsverandering kost dat hen geen extra tijd, het is een kwestie van gewenning om hier bewust mee bezig te zijn om in de meest gunstige houding te werken. Een werkplek kan variëren van statisch tot dynamisch zoals bijvoorbeeld een kantoorplek, magazijn, voertuig, staand of lopend beroep.

Het meubilair goed gebruiken
Een werkplek die gefaciliteerd is met instelbaar meubilair, ergonomische producten of hulpmiddelen zal absoluut meewerken aan een gunstige werkhouding waardoor er minder kans is op werk gerelateerde klachten. Maar dit is geen garantie op het voorkomen van klachten! Hoe ergonomisch een bureaustoel ook is, uiteindelijk gaat het er om ‘hoe’ we zelf op de bureaustoel zitten. De eigen lichaamshouding en het gebruik van het meubilair is juist waar het risico op lichamelijke klachten en ziekteverzuim in zit. De stap tussen het leveren van meubilair en de preventieve aandacht over hoe uw medewerkers het meubilair het best kunnen gebruiken wordt vaak overgeslagen. Precies daarvoor komt Ergo Check graag bij u of uw bedrijf langs.

Investering
De financiële investering voor een werknemer is lang niet te vergelijken met één werknemer die één dag ziekteverzuim heeft. Arbeid gebonden klachten aan het bewegingsapparaat zijn verantwoordelijk voor 11% van het huidige aantal verzuimdagen in Nederland; dit kost het bedrijfsleven jaarlijks 1,3 miljard euro. Een daling in het aantal verzuimdagen door preventief werkplekadvies kan daarom grote financiële besparingen opleveren.

Heeft u interesse in deze waardevolle preventieve aanpak? Ergo Check komt graag langs voor een kennismaking en gesprek. Naast de preventieve aanpak heeft Ergo Check ook een deskundige curatieve aanpak waarbij werkplekadvies gegeven wordt als er lichamelijke klachten aanwezig zijn.