Ontstaan

Ergo Check is in 2015 opgezet door oefentherapeut Loes Verhoeven. In 2012 is zij als zelfstandig oefentherapeut Mensendieck/Cesar vol enthousiasme begonnen aan haar vak. Als specialist in houding en beweging werd al snel duidelijk dat de werkhouding veel invloed heeft op het lichaam. Werk kan een groot onderdeel van ons leven zijn en veel mensen spenderen op hun werkplek de meeste uren van de week.

Maar wat nou als juist daar de lichamelijke houding of beweging ongunstig is? Dan kan dat als snel vervelende en soms blijvende klachten veroorzaken. Uiteindelijk kan het lijden tot ziekteverzuim en daar is zowel de werkgever als de werknemer absoluut niet gebaat bij.

Loes merkt in haar praktijk in Oisterwijk dat werknemers vaak te laat bij oefentherapie terecht komen, waarbij er al sprake is van een lichamelijk klacht waardoor werknemers beperkt raken in hun werk en vrije tijd. Een werknemer heeft dan therapie nodig om te herstellen en zich bewust te worden van de oorzaak. De aanpak tot een oplossing is vaak een combinatie van gedragsverandering van de werknemer zelf en het verbeteren van de werkplek door betere instellingen of hulpmiddelen.

Dit proces kan beter! Waarom niet zorgen dat de werkplek preventief aandacht krijgt? Als werknemers weten hoe ze hun werkplek goed instellen en gebruiken kunnen we veel werk gerelateerde klachten voorkomen! Voorkomen is goedkoper dan genezen.

Werkplekadvies